maanantai 19. heinäkuuta 2010

19.7.2010 Viimeinen oljenkorsi

Aleksin yö oli mennyt huonosti. Lääkärillä oli ongelmaa löytää sopiva väli Aleksin unen ja valveen välillä. Myös hengityskoneen säädöt olivat tuottaneet ongelmia ja aamulla hengityskone oli taas täydellä teholla. Hoitajat olivat joutuneet imemään limaa Aleksin keuhkoista useamman kerran yössä, ja kyseinen toimenpide on meko raju ja Aleksilla kestää kauan aikaa palautua toimenpiteestä. Kaasujenvaihto-ongelmaa on myös ja hiilidioksidi on noussut. Illalla Aleksilla oli noussut kuume ja yöllä oli vaihdettu antibiootit. 

Aamulla Timo meni klo. 8-9 vierailuaikana katsomaan Aleksia. Itse jäin kämpille, kun oli hiukan kipeä olo. Aleksi oli ollut melko valveilla ja katsonut Isäänsä paniikinomainen katse silmissä ja yrittänyt ilmeisesti sanoakkin jotakin. Siitä oli seurannut yskäkohtaus.

Päivällä lääkärit juttelivat kanssamme ja kertoivat kuinka kriittinen Aleksin tilanne oli. He aikoivat tehdä Aleksille jonkinlaisen keuhkojen huuhtelun, josta olisi mahdollista saada selville mikä keuhkoissa on vikana. Toimenpide olisi kuitenkin riskialtis, koska Aleksi on mennyt koko ajan huonompaan kuntoon. Lääkäri t siirsivät toimenpidettä tunnilla eteenpäin, jotta kerkeäisimme käydä katsomassa Aleksia ennen sitä. Lääkäri sanoi, että Aleksin keuhkotilanne on niin vakava, ettei pienentäkään komplikaatiota saa tulla ja että äkkikuoleman riski on suuri.

Itse toimenpide meni kuitenkin suht. hyvin, mutta Aleksi jouduttiin siirtämään korkeataajuushengityskoneeseen, koska normaalin hengityskoneen säädöt eivät enää riittäneet. Kaasujenvaihto-ongelmaa oli edelleen ja hiilidioksidiarvo oli korkealla. Lääkärit toivoivat että tänään otetusta näytteestä löytyy jotain, joka olisi hoidettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti